27.05.2013

24.05.2013

BELGESEL PROJEMİZ

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=1798
Datça Yerel Tarih Derneği (DYTD) , Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı , Çevre Fonu Projeleri kapsamında bir belgesel hazırlıyor.

Fon kapsamında sekiz farklı proje DYTD nin belgesel projesi altında birleşmiş olacak. Dernek adına Sabah Tuzcu nun proje koordinatörü olduğu belgeselin çekimlerine Nisan ayında başlandı ve 2013 yılı içinde tamamlanması hedeflendi.

Fon kapsamında sekiz farklı proje  DYTD nin belgesel projesi altında birleşmiş olacak. Dernek adına Sabah Tuzcu nun proje koordinatörü olduğu  belgeselin çekimlerine Nisan ayında başlandı ve 2013 yılı içinde tamamlanması hedeflendi.
Tamamı Datça  Bozburun Yarımadaları üzerine olan ve belgesel projesi altında buluşacak 8 proje ve proje sahibi dernekler şunlardır:
1) Kadın Balıkçılar : Akdeniz Koruma Derneği
2) Ağaç ve Orman Amenajmanı : Doğa Koruma Merkezi
3) Datça Bademinin Sürdürülebilir Tarımı ve Ticareti : Sındı Kooperatifi
4) Hayalet Ağlar : Gökova Yelken Kulübü Derneği
5) Öncelikli Memeli Türleri İçin Eylem Planı : Doğa Araştırmaları Derneği
6) Sorumlu Balıkçılık : Sualtı Araştırmaları Derneği
7)Bugün Bene ,Yarın Sene  ( Çalıştay) : DAÇEV
8) Hızırşah Köyü ,Hacetevi  Kültür Turizmi : DAÇEV
Datça adına ,Sındı Tarım Koperatifi, DACEV ( Datça Çevre ve Turizm Derneği) ve DYTD nin toplam dört proje fonu alarak en büyük payı elde ettiği Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde Datça nın sosyal,kültürel ve doğal tanıtımının yapılarak , doğal ve kültürel mirasının korunması ayrıca sürdürülebilir turizm ve tarım faaliyetlerine katkı amaçlanmaktadır.