17.02.2012

Datçalılar Nihat Akkaraca Anısına Hatıra Ormanı Oluşturdu

http://www.haberler.com/datcalilar-nihat-akkaraca-anisina-hatira-ormani-3358021-haberi/

Datçalılar Nihat Akkaraca Anısına Hatıra OrmanıOluşturdu

Datça Orman İşletme Müdürlüğü, Yerel Tarih Gurubu ve Datça Çevre Derneği ile işbirliğiyle yazar Nihat Akkaraca anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Haber: Datçalılar Nihat Akkaraca Anısına Hatıra Ormanı Oluşturdu
Datça Orman İşletme Müdürlüğü, Yerel Tarih Gurubu ve Datça ÇevreDerneği ile işbirliğiyle yazar Nihat Akkaraca anısına hatıra ormanıoluşturuldu.

Datça'nın kültür hayatına çok önemli katkıları olan, araştırmacı yazar kimliğiyle kültür elçisi gibi çalışan merhum Nihat Akkaraca, ölümünün üçüncü yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından İskele'deki mezarı başında dualarla anıldı. Nihat Akkaraca'nın ölüm yıldönümü olan 12 Şubat Pazar günü İskele Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Yerel Tarih Grubu ve DAÇEV'in ortaklaşa düzenlediği anma törenine Belediye başkan vekili Sami Bircan, CHP ilçe başkan adayı Timur Kabaklarlı, eşi Emel Akkaraca, yakınları ve sevenleri katıldı. Saat 10.30'da başlayan törende, Nihat Akkaraca'nın mezarı başında ruhuna yasin-i şerif okundu ve dualar edildi. Duaların ardından Akkaraca'nın eşi Emel Akkaraca ile yakınları ve sevenleri mezarına çiçek bıraktı.

Araştırmacı yazar Nihat Akkaraca'nın ölümünün üçüncü yıldönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında, mezarlıktaki törenin ardından Akkaraca'nın anısına oluşturulacak olan Hatıra Ormanı'na geçildi. Turizm Meslek Lisesi yanındaki geçen yıl yanan alanda oluşturulan ormandaki fidan dikimine Akkaraca'nın eşi Emel Akkaraca ile Yerel Tarih Derneği ve Daçev'den oluşan bir grup üye katıldı. Hatıra Ormanına, merhum Nihat Akkaraca'nın en çok sevdiği meşe palamutları dikildi. Ormana ilk etapta, İlçe Orman İşletme Şefliğine ait Fidan Üretim Çiftliği'nde üretilen 50 adet meşe palamudu fidanı dikildi. Orman İşletme Müdürlüğü'nden bir görevlinin nasıl fidan dikileceğini anlatmasının ardından sahaya dağılan katılımcılar meşe palamudu fidanlarını toprakla buluşturdu.

Eşi için oluşturulan hatıra ormanının kendisi için büyük sürpriz olduğunu da ifade eden Akkaraca "Nihat Akkaraca Hatıra Ormanı benim içinde sürpriz oldu. Hem çok duygulandım hem de mutlu oldum. Bu orman inşallah yangına maruz kalmaz da yüzyıllar boyu bu ağaçlar burada büyür ve evlatlarımız ve torunlarımız görürler" dedi. - Muğla

Hiç yorum yok: