9.10.2009

yarımadanın sesi gazetesinde değirmen

ILICA SU DEĞİRMENİ’Nİ 3 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Y.Sesi: Datça Yerel Tarih Derneği'nin(datçaytg) Ilıca Su Değirmeni'nde açmış olduğu sergi rekor ziyaretçi sayısı ile sona erdi. 16 Hazirandan Ramazan Bayramı sonuna kadar her gün 18.30-21.30 saatleri arasında ziyarete açılan sergiyi yaklaşık 3 bin kişi gezdi.
Açık olduğu üç ay içinde ziyaretçi akınına uğrayan serginin önümüzdeki sene nasıl gerçekleştirileceği ise 14 Ekim Çarşamba günü saat 10.00 da, değirmende yapılacak geniş katılımlı bir toplantıda belirlenecek.
YARIMADA TARİHİNDE YOLCULUK
Datça'da yaşayan ya da daha önce yaşamış olan kişilerin ellerinde bulunan Datça'ya özgü eski fotoğraflarını getirerek, derneğin fotoğraf arşivine katkıda bulunduğu sergide tarihi bir su değirmenini gezmenin keyfine varan ziyaretçiler aynı zamanda yarımadada insanların eskiden nasıl bir yaşantısı olduğuna da tanık oldular. Eski fotoğrafların eşliğinde yarımada tarihinde bir yolculuğa çıktılar.
Datçalılardan ve tatilcilerden büyük ilgi gören sergi Ramazan Bayramı sonrası kapılarını ziyaretçilerine kapadı. Serginin sona ermesinin ardından 6 Ekim Salı günü bir araya gelen dernek üyeleri sergi malzemelerini topladılar, sergiyi değerlendirdiler.

Hiç yorum yok: